Huib Ramaer

Huib RamaerHuib Ramaer geeft vooraf aan het concert om 13.00 uur een inleiding over het programma van Again and again in Het Stadshuus, Markt 3, Lochem.

Huib Ramaer is sinds 2007 parttime coach en docent muziekgeschiedenis bij Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Als concertinleider of presentator staat hij regelmatig voor het publiek in de concertzalen van de Doelen (Rotterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht), voor orkesten (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid Nederland) en voor de Vrijdag van Vredenburg (Stichting Omroep Muziek).

Huib Ramaer is een gepassioneerd inleider getuige het volgende citaat van hem: “Het vooruitzicht mijn enthousiasme voor de muziek en de componisten met het publiek te kunnen delen, inspireert me telkens weer om research te doen. Het spannende is, dat je bij de voorbereiding altijd weer nieuwe dingen ontdekt. Het orkest is leergierig, durft risico’s te nemen. Die zin in avontuur zoek ik ook bij het publiek. Elke inleiding beschouw ik als een reis. Er ontstaat verbondenheid waarna je samen nog intenser het avontuur van het programma kunt beleven.”